Wat vindt u van een duurzamer Hof van Twente?

We wonen in één van de mooiste gebieden van Nederland. Het is prettig, goed en gezond leven in een groene omgeving als Hof van Twente. Dat willen we graag zo houden. Ook voor de komende generaties. Daarom wil de gemeente Hof van Twente over naar duurzame bronnen van energie voor nu en voor later. We moeten veranderen om hetzelfde te blijven. Zo is het uitgangspunt dat Hof van Twente uiterlijk in 2035 klimaatneutraal is. Dan wekken we evenveel of zelfs meer duurzame energie op dan we energie verbruiken in Hof van Twente. Onder duurzame energie verstaan we de energie afkomstig uit zon, wind, biomassa en water. We noemen deze omschakeling naar duurzame energiebronnen de energietransitie.


Wat is uw mening hierover?
We zochten uit hoe u hier als inwoner tegen aankijkt. Want deze energietransitie kan alleen gerealiseerd wanneer inwoners en ondernemers uit de gemeente hier ook de schouders onder zetten. We hebben dan ook via deze website een vragenlijst beschikbaar gesteld over het onderwerp duurzaamheid. De uitkomst daarvan is inmiddels bekend. U kunt de belangrijkste resultaten en conclusies hier lezen. 

Wim Meulenkamp
Wethouder duurzaamheid


Wat gaan we met de resultaten doen?

De onderzoeksresultaten zijn nu bekend. Op basis van deze eerste resultaten willen we verder in gesprek gaan over diverse thema's binnen duurzaamheid. Op deze manier bepalen we samen de richting van duurzame ontwikkeling in onze gemeente.