Wat vindt u van een duurzamer Hof van Twente?

We wonen in één van de mooiste gebieden van Nederland. Het is prettig, goed en gezond leven in een groene omgeving als Hof van Twente. Dat willen we graag zo houden. Ook voor de komende generaties. Daarom wil de gemeente Hof van Twente over naar duurzame bronnen van energie voor nu en voor later. We moeten veranderen om hetzelfde te blijven. Zo is het uitgangspunt dat Hof van Twente uiterlijk in 2035 klimaatneutraal is. Dan wekken we evenveel of zelfs meer duurzame energie op dan we energie verbruiken in Hof van Twente. Onder duurzame energie verstaan we de energie afkomstig uit zon, wind, biomassa en water. We noemen deze omschakeling naar duurzame energiebronnen de energietransitie. 


Denk mee over duurzaamheid in onze gemeente
We willen nu heel graag een aantal vragen aan u voorleggen over het onderwerp duurzaamheid. We zijn benieuwd wat ú verstaat onder het begrip duurzaamheid en wat u al doet op dit terrein. We willen als gemeente energieneutraal zijn in 2035. Maar hoe gaan we dat bereiken? De gemeente kan het in ieder geval niet alleen. We hebben hiervoor initiatief en medewerking van iedereen nodig.  We zijn benieuwd naar uw mening.
De eerste stap is het invullen van deze enquête. Dit kost u 5 tot 10 minuten. 

Wim Meulenkamp
Wethouder duurzaamheid
Hof van Twente


Hoe kunt u meedoen?

1) Start met het invullen van de vragenlijst*. Klik op de knop 'Start enquête' 
2) Wilt u daarna op de hoogte blijven van de uitkomsten? Registreer dan als deelnemer van hofvantwente.ikpraatmee.nl.

* invullen van de enquête is anoniem. Antwoorden zijn niet naar uw persoon te herleiden!


Wat gaan we met de resultaten doen?

In het najaar zijn de onderzoeksresultaten bekend. Deze worden ook op dit platform gedeeld. Op basis van deze eerste resultaten willen we verder in gesprek gaan over diverse thema's binnen duurzaamheid. Op deze manier bepalen we samen de richting van duurzame ontwikkeling in onze gemeente.