Informatievoorziening Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente wil graag weten wat haar inwoners vinden van de gemeente website, informatievoorziening vanuit de gemeente en via welke (sociale) mediakanalen zij bereikbaar zijn. Het eerste deel van dit onderzoek voeren we uit in de maand augustus en we nodigen u graag uit om deel te nemen aan dit onderzoek. Onderaan deze informatiepagina vindt u een aanmeldformulier waarmee u zich gemakkelijk kunt opgeven om deel te nemen aan het onderzoek.


Wat gaan we doen?

Dit onderzoek is opgedeeld in twee stappen. Deze stappen leggen we graag uit:

 1. We zijn op zoek naar deelnemers om een aantal cases uit te voeren en om deze te evalueren. Deze cases uitvoeren en beoordelen kunt u gemakkelijk vanuit uw eigen huis doen. 
 2. Tijdens het tweede onderdeel van dit onderzoek organiseren we groepsinterviews waarbij we vragen stellen over de informatievoorziening vanuit de gemeente Hof van Twente. Ook komt het mediagedrag in het algemeen aan de orde tijdens het groepsinterview. 

Waarom dit onderzoek?

De uitkomsten van dit onderzoek geven een goed beeld van de beoordeling van onze website en bijbehorende informatievoorziening door inwoners van de gemeente Hof van Twente. Op basis van de belangrijkste conclusies en aanbevelingen verbeteren we onze website en informatievoorziening.

Daarnaast stellen we aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek een enquête op die we voor willen leggen aan alle inwoners van de gemeente Hof van Twente. Met deze enquête krijgen we een goed onderbouwd en cijfermatig inzicht in de informatievoorziening, wensen en het mediagedrag van de inwoners uit de diverse kernen uit Hof van Twente. 


Wie hebben we nodig voor de groepsinterviews?

We willen graag aan de slag met een goede vertegenwoordiging vanuit de gemeente Hof van Twente, verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen en kernen. Daarom zijn we op zoek naar 3 groepen van 8 inwoners:

 • Groep van 18 t/m 30 jaar
 • Groep van 31 t/m 50 jaar
 • Groep van 51 jaar en ouder

Wat verwachten we van jou als deelnemer aan het onderzoek?

Voor het onderzoek hebben we een planning gemaakt om het onderzoek goed uit te kunnen voeren. Daarom verwachten we dat je in ieder geval beschikbaar bent op de volgende momenten:

 • Beschikbaar in week 34 (17 - 21 augustus) om een case uit te voeren. Het uitvoeren van deze case kan vanuit huis.
 • Beschikbaar op donderdag 27 augustus en bereid om naar Goor (gemeentehuis) te komen om deel te nemen aan het groepsinterview. Voor de 3 groepen hebben we de onderstaande planning gemaakt:
  • Groep 51 jaar en ouder: 16.00 - 17.30
  • Groep 18 t/m 30 jaar: 18.00 - 19.30
  • Groep 31 t/m 50 jaar: 20.00 - 21.30

Omdat je Hof van Twente helpt de informatievoorziening kritisch te aanschouwen en input te leveren voor verdere aanpassingen ontvang je als dank een vergoeding van € 25,- nadat je hebt deelgenomen aan de sessie in het gemeentehuis. 


Aanmelden

Om deel te nemen aan het onderzoek kunt u het onderstaande aanmeldformulier invullen. De gegevens die u hier invult worden na het onderzoek verwijderd en worden alleen gebruikt om te kijken of we een representatieve vertegenwoordiging uit de gemeente Hof van Twente hebben voor de uitvoering van dit onderzoek. Ook gebruiken we de gegevens om contact met u op te nemen voorafgaand en tijdens het onderzoek. 

Indien u nog verdere vragen heeft kunt u die noteren in het opmerkingenveld of mailen naar communicatie@hofvantwente.nl.